Tanzania

robson-hatsukami-morgan-280168.jpg

Tanzania kan byde på alt hvad en rejsende drømmer om at kunne opleve i Afrika. Centralt beliggende ved ækvator, varmt og solrigt, formet af storslåede landskaber skabt af massive vulkanske aktiviteter gennem millionvis af år.

The Great Rift Valley skærer ned gennem Tanzania, hvor omtrent en fjerdedel af landet har været naturbeskyttet i snart et århundrede

 
 
 

Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste touristattraktion. De mest tilgængelige, og derigennem kendte, safari destinationer ligger i det nordlige Tanzania og har udgangspunkt fra byen Arusha. 

Byen selv har også en safaripark, Arusha National Park, især populær for dem som blot har lyst til enkelt dagsudflugt på safari i forbindelse med at man har besteget Kilimanjaro. Ellers er der ikke den store grund til at være turist i Arusha, hvis ikke man er på vej ud på safari.

Der få timers kørsel til Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Lake Manyara National Park, og Tarangire National Park, og bjergene Kilimanjaro og Mount Meru ses fra byen.

 
matthew-spiteri-371331.jpg

 

Tanzania har en række store naturområder, der er mindre besøgt, og ikke har samme status som de verdenskendte parker i den nordlige del. Ikke desto mindre vrimler det med vilde dyr og skøn natur. Tilgængelig fra hovedstaden Dar es Salaam, sydvest på ligger Mikumi National Park. Lidt længere sydpå det største af dem alle, Selous. De sydlige nationalparker i Tanzania, Ruaha og Katavi bærer præg af at være vanskeligt tilgængelige for kørende turister, men har man råd til det forbindes de relativt øde safari lodges bekvemt med mindre rutefly. En rejse ud i Afrika, der helt sikkert giver dig fornemmelsen for en tid der for længst er borte andre steder i verden. Afrikas råhed og vilde landskaber der har draget, og betaget, de besøgende i århundrede. Her står tiden stille, naturen hersker på egne præmisser, og der er rum til at sætte vores egen eksistens lidt i perspektiv. Du forkæles af overdådig simplicitet, lækre måltider, med en g&t ved et knitrende bål, en funklende stjernehimmel, og en serenade af lyde i natten. Dette er klart min opskrift på lykke, rigdom  og afslapning

 

timon-studler-70447.jpg
Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste turistattraktion
 
jeff-lemond-401169.jpg
 

Er man lige landet efter en halv døgns oversøisk flyvetur kan det være en god idé lige at akklimatiserer en dag på et rart lodge inden man bumler afsted mod de store vider. Safari betyder at rejse, og selvom der venter kæmpe naturoplevelser, er det også anstrengende, så det er fornuftigt at være udhvilet og klar.

 
antonio-soletti-81936.jpg
 

I Tanzania kan du også udfordre dig selv med at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, der med sine 5895 meters højde, er tilgængeligt for de fleste, og fører dig langt over skyerne og presser grænser hos enhver der begiver sig deropad. Eller nabobjerget Mount Meru, der er knap så befærdet, og har en den bedste udsigt af Kilimanjaro! Når man er træt i kroppen, snavset af savannestøv, mættet af oplevelser, så kalder det tropiske varme Indiske Ocean. Lange hvide sandstrande, med kokospalmer og fiskelandsbyer, som det primære på kysten, og lige udfor og under overfladen, en mægtigt unavngivet vidunder af et koralrev. Ikke langt væk ligger Zanzibar, kendt som Spice Island, med et samsurium af kulturer, en barsk brutal historie af slavehandler og blodige kampe, skabt af søvejens grådige købmænd gennem århundrede. Her kan man gå på opdagelse, slappe af, nyde varmen og med masse af kølige drikke, lade op til hjemrejsen.