Tanzania

robson-hatsukami-morgan-280168.jpg

Tanzania kan byde på alt hvad en rejsende drømmer om at kunne opleve i Afrika. Centralt beliggende ved ækvator, varmt og solrigt, formet af storslåede landskaber skabt af massive vulkanske aktiviteter gennem millionvis af år.

The Great Rift Valley skærer ned gennem Tanzania, hvor omtrent en fjerdedel af landet har været naturbeskyttet i snart et århundrede

 
 

Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste touristattraktion. De mest tilgængelige, og derigennem kendte, safari destinationer ligger i det nordlige Tanzania og har udgangspunkt fra byen Arusha. 

Byen selv har også en safaripark, Arusha National Park, især populær for dem som blot har lyst til en enkelt dagsudflugt på safari i forbindelse med at man har besteget Kilimanjaro. Ellers er der ikke den store grund til at være turist i Arusha, hvis ikke man er på vej ud på safari.

Der er få timers kørsel til Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Lake Manyara National Park, og Tarangire National Park, og bjergene Kilimanjaro og Mount Meru ses fra byen.

matthew-spiteri-371331.jpg

 Tanzania har en række store naturområder, der er mindre besøgt, og ikke har samme status som de verdenskendte nationalparker i den nordlige del af landet. Der er dog mange grunde til at vælge at besøge de parker, der stadig har masser af vildt, skøn natur og ikke nær så mange gæster. Tilgængelig fra hovedstaden Dar es Salaam, sydvest på ligger Mikumi National Park. Lidt længere sydpå, det største af dem alle, Selous. De sydlige nationalparker i Tanzania, Ruaha og Katavi bærer præg af at være vanskeligt tilgængelige for kørende turister, men har man råd til det forbindes de relativt øde safari lodges bekvemt med mindre rutefly. En rejse ud i Afrika, der helt sikkert giver dig fornemmelsen for en tid der for længst er borte andre steder i verden. Afrikas råhed og vilde landskaber der har draget, og betaget, de besøgende i århundrede. Her står tiden stille, naturen hersker på egne præmisser, og der er rum til at sætte vores egen eksistens lidt i perspektiv. Du forkæles af overdådig simplicitet, lækre måltider, med en g&t ved et knitrende bål, en funklende stjernehimmel, og en serenade af lyde i natten. Dette er klart min opskrift på lykke, rigdom og afslapning.

timon-studler-70447.jpg
Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste turistattraktion
jeff-lemond-401169.jpg

Er man lige landet efter et halvt døgns oversøisk flyvetur, kan det være en god idé at akklimatiserer en dag på et rart lodge inden man bumler afsted mod de store vider. Safari betyder at rejse, og selvom der venter kæmpe naturoplevelser, er det også anstrengende, så det er fornuftigt at være udhvilet og klar til safari.

antonio-soletti-81936.jpg

I Tanzania kan du også udfordre dig selv med at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, der med sine 5895 meters højde, er tilgængeligt for de fleste, og fører dig langt over skyerne. Eller nabobjerget Mount Meru, der er knap så befærdet, og har den bedste udsigt af Kilimanjaro! Når man er træt i kroppen, snavset af savannestøv, mættet af oplevelser, så kalder det tropiske varme Indiske Ocean. Lange hvide sandstrande, med kokospalmer og fiskelandsbyer, som det primære på kysten, og lige udfor og under overfladen, en mægtigt unavngivet vidunder af et koralrev. Ikke langt væk ligger Zanzibar, kendt som Spice Island, med et samsurium af kulturer, en barsk brutal historie af slavehandler og blodige kampe, skabt af søvejens grådige købmænd gennem århundrede. Her kan man gå på opdagelse, slappe af, nyde varmen og med masser af kølige drikke, lade op til hjemrejsen.   

BVL beach 3 (1).JPG