IMG_0765 (1).jpg

Vilde Tanzania og Lazy Lagoon

Denne rejse tager dig til en del af Afrika som er uforandret, virker uberørt, med masser af vildt så langt øjet rækker, og så har du det stort set for dig selv. Det er ikke uden grund at nogen kalder de sydlige nationalparker for det hemmelige Tanzania. Denne rejse kombinerer vildtrige safari oplevelser i Selous Game Reserve og Ruaha National Park med afslapning ved det tropiske og lune Indiske Ocean på en ø, hvor navnet indikere hvad der er i vente: Lazy Lagoon.
Det er en rejse hvor du ikke oplever turistmasser som du gør på de mere besøgte destinationer. Meget mere stilhed og plads til at være bare sig selv. 

Dag 1: På gensyn Danmark!

I flyver fra Danmark mod Dar es Salaam. Der er ingen direkte fly, så der vil være et flyskift undervejs. Vi finder den forbindelse der passer Jer bedst. 

Der er altid mad og drikke inkluderet på de oversøiske flyrejser, filmunderholdning, og et tæppe. 

Rejsen som er beskrevet nedenfor i dag til dag programmet kan også bruges som inspiration, da den kan kombineres med ophold i andre områder. Denne rejse er baseret på ophold og overnatninger på safarilodges, som tilhører et gammelt familieejet selskab Foxes, der igennem 3 generationer har etableret og drevet 7 ekslusive camps. Alle dagene på safari byder på en morgen- (fra 06:30 - 09:30) og en eftermiddags safari (fra 16:00 - solnedgang), eller hvis du har lyst en heldags safari (08:30 - 16:00). Alle måltider er inkluderet, samt te, kaffe og vaskeservice. Tasken skal være let pakket da der på de små indenrigsfly er en maksimal vægtgrænse på 15 kilo.

Version 2
Vi flyver med Safari Air Link Photo: Jens van Gijn

Vi flyver med Safari Air Link Photo: Jens van Gijn

Dag 2: Rufiji river camp, Selous

Når I lander i Dar es Salaam bliver I mødt i lufthavnen af vores repræsentant, der står med et skilt med jeres navn på. I bliver derefter fulgt til indenrigsterminalen hvorfra I skal flyve med et mindre fly. Det er en spændende måde at se landet på for oven, og blot 40 minutter senere lander du midt i Selous Game Reserve på Mtemere landingbane (man har også mulighed for at køre fra Dar es Salaam til Rufiji River Camp, en køretur på omtrent 6 timer). Selous reservatet er med sin størrelse på omtrent 50.000 kvadratkilometer, intet mindre end det største naturbeskyttet område i Afrika. Selous har i 1982 modtaget UNESCOs Verdens Naturarv status, for sin diversitet af vildtarter og sin uberørte natur. Fra flyet ses at landskabet hovedsageligt er fladt og dækket af miombo-skov, og at det vidtstrakte vandsystem omkring Rufiji floden dominerer landskabet med sine kanaler, små øer og brede søer. På den sandede landingsbane venter din guide - spændt på at hilse på dig og køre dig til Rufiji River Camp.

Dag 3: Selous

Rufiji River Camp har blot 11 rummelige telte. Alle telte er spredt langs flodbreden og har fantastisk udsigt over floden, stor veranda og en-suite badeværelse. Koble af og indtag den storslåede Afrikanske natur...!

Safari byder dig på utrolig mange indtryk, samtidig med at alle sanser aktiveres. At høre løvebrøl derude i mørket fra sit telt giver enhver et lille spark adrenalin. At se elefantflokke bade og drikke langs floden, imponerer og rører de fleste. Aftenens baggrunds lyd af cikader, frøer, flagermus og græshopper bliver hurtigt en beroligende konstant. Flodhestene kan høres når de grynter i kor inden skumringen, hvor de forlader floden og kommer på land for at foragere hele natten. Den Afrikanske solnedgang har ingen mage, den virker større, tættere på og synker langt hurtigere ned over horisonten her ved ækvator. Nyd en sundowner ved bålet, med stjernehimlen som loft. Snart dufter middagen og du bliver inviteret til bords.

Room at Rufiji River Camp Photo: Niels van Gijn

Room at Rufiji River Camp Photo: Niels van Gijn

Bådsafari på Rufiji River Photo: Niels van Gijn

Bådsafari på Rufiji River Photo: Niels van Gijn

Dag 4: Rufiji river camp, Selous

Selous er kendt for at have den største bestand af den sjældne udrydningstruede Afrikanske vildhund, der sammen med løve og leopard er de primære rovdyr i Selous. Der er rigt med byttedyr, både bøffel, gnuer og de mindre vortesvin og impalaer. Floden byder på mulighed for bådsafari, samt vandreture med en bevæbnet guide. Det er livsnerven i det tørre landskab, og der er altid dyr at se, blandt andet reservatets enorme elefant population. Floden tiltrækker mange forskellige fugle, fiskeørnens karakteristiske kald ekkoer langs vandet, isfugle dykker som projektiler gennem vandoverfladen og fanger fisk, og sandbankerne udgør rede for de farverige biædere, og er du heldige ser du også Pel's fiskeugle. Der er registeret intet mindre end 440 forskellige fulgearter!

Dag 5: Ruaha River Lodge

En tidlig morgensafari, enten i 4x4 jeep eller til fods alt efter dine præferencer, giver dig de sidste indtryk af Selous. Endnu en fyldig, full English breakfast venter dig i campen, og derefter er det tid til at tage afsked med det venlige personale der har sørget for dig. Guiden kører dig til landingsbanen, og kort tid efter letter du og flyver vestover mod Ruaha National Park, der ligger centralt i Tanzania. Flyet tager omtrent halvanden time, inklusiv et muligt stop i Mikumi National Park, hvis der er safarigæster her der skal med videre herfra eller af. I lander i Ruaha og bliver mødt af jeres guide. Der er ikke langt til Ruaha River Lodge, som består af 24 store bandas bygget i sten fra floden, og tækket med græs. De ligger spredt langs floden, og er rummeligt og komfortabelt indrettet med en-suite badeværelser bagerst, og en stor veranda med udsigt over floden. Lodgen har to restauranter - en nede ved flodbreden og en anden højt hævet over floden der hvor flodhestene holder til.

Ruaha River Lodge. Photo: Niels van Gijn

Ruaha River Lodge. Photo: Niels van Gijn

Safari i Ruaha National Park Photo: Niels van Gijn

Safari i Ruaha National Park Photo: Niels van Gijn

Dag 6: Ruaha National Park 

Landskabet er varieret og der er masser af vildt. Den mægtige Ruaha flod er den eneste kilde til permanent vand i parken så vildtet er koncenteret herom. Kuduanteloper med deres prægtige snoede horn og flotte aftegn findes i de klippede bush område. Ligeledes ses Afrikas største antelope art, Roan, i dette område. Store bøffelflokke er især byttedyr for løverne der lever godt, og dermed er bredt udbredt med mindre territorier. Gepard har perfekte forhold på de åbne sletter hvor de jager mindre byttedyr.  

Parken er hjem til de fleste arter, og der er en sund balance i økologien da den regulerer sig selv.

Dag 7: Ruaha National Park

Safaridagene har sine rytmer. Med morgen og eftermiddagsture. Man kører på tur i åbne 4x4 biler, med plads til 7 gæster på hver bil. Man kører afsted med sin guide, og bliver beriget af oplevelser og viden om naturen. Personlaet i campen er fleksible til at tilrettelægge dagen efter dine ønsker. Der er mulighed for at arrangere din hel egne oplevelser, hvis der er noget særligt du drømmer om. Lad os høre om der er noget du ønsker planlagt på forhånd.
En ting er sikkert - det er svært at komme på noget der mangler på denne rejse, og du får se så meget vildt, at det er svært at forestille sig at sådanne steder stadig findes - autentiske, uberørte og ikke så let tilgængelige, med mindre man flyver og lader sig lande midt i det. Det er magisk og vildt, og så fjernt fra den verden vi kender fra vores del af verden.

Morgenmad med udsigt til elefanter. Photo: Niels van Gijn

Morgenmad med udsigt til elefanter. Photo: Niels van Gijn

Welcome to Lazy Lagoon Lodge Photo: Niels van Gijn

Welcome to Lazy Lagoon Lodge Photo: Niels van Gijn

Dag 8: Ruaha til Lazy Lagoon 

Efter en dejlig morgenmad på lodgen er det til at tage afsked med personalet. I kører med jeres guide på den sidste safari i denne omgang. Ved middagstid køres I til landingsbanen. Her er der tid til at spise den medbragte frokost inden I letter mod kysten. Flyet stopper ned i henholdsvis Mikumi og Selous på vej mod kysten. Det er fantastisk at flyve ind over den vildtrige natur, og se landskabet fra oven. I Bagamoyo bliver I mødt af Lazy Lagoon's repræsentant, og en kort sejlads bringer Jer ud til øen. I er fremme sidst på eftermiddagen, og bliver budt velkommen til øen.  

 

Dag 9: Indian Ocean 

Tanzania er velsignet med en kyst ud til det varme tropiske Indiske Ocean. 2 kilometer udfra fastlandet og 90 kilometer nord for Dar es Salaam, ligger Lazy Lagoon er en blot 9 km lang privat ø uden faste beboer, pånær personalet, der servicere Jer, samt lidt vildt: blandt andet de små sky sunianteloper, aber, galago og vildsvin. Der er 12 strandhytter, så det er en noget eksklusiv og stille ø - det perfekte sted til at koble af, slappe af og nyde solen, havet, stranden og hinandens selskab.

En sundowner for to. Photo: Niels van Gijn

En sundowner for to. Photo: Niels van Gijn

Sejlbåd til at lege med Photo: Niels van Gijn

Sejlbåd til at lege med Photo: Niels van Gijn

Dag 10: Lazy Lagoon 

Er man til at sejle kan man låne en jolle og tage ud og lege lidt med vinden. Ellers kan man tage en kajak og tag på opdagelse i mangroven. Man kan snorkle på koralrevet og opdage masser af tropiske fisk under overfladen. Måske har man lyst til at fiske med de lokale fiskere, eller se nærmere på deres sejltraditioner. For nogen kalder en god bog, en skyggefuld brise og en cocktail lavet af friske frugter.

Lazy Lagoon byder på afslapning og forkælelse af sind, krop og sjæl. Der er intet du skal nå, og der er høj service omkring dig der sørger for at du er tilpas og nyder de dejlige omgivelser og de lækre måltider. 
 

Dag 11 - 13: Lazy Lagoon

Du bestemmer selv indholdet af dine dage. Alle hytter er private og med den skønneste udsigt mod øst. Badning, snorkling, en sejltur, eller på opdagelse ind i mangroveskoven der ligger mod lagoonen. De lokale fiskere drager tidligt ud af bugten og til søs i deres traditionelle ngalawaere.

Det er også muligt at arrangere en tur ind til Bagamoyo, der ligesom Zanzibar også har en tragisk historie, da det var det primære udskibningssted for østkystens slavehandel. 
Bagamoyo betyder "Læg dit hjerte", efter at Tanzanianer der blev solgt som slaver efterlod deres hjerte i deres hjemland.

Lazy Lagoon. Photo: Niels van Gijn

Lazy Lagoon. Photo: Niels van Gijn

Luftfoto af Lazy Lagoon Lodge Photo: Niels van Gijn

Luftfoto af Lazy Lagoon Lodge Photo: Niels van Gijn

Dag 14: Hjemrejse 

Alt efter tidspunktet på dit fly mod Europa, tages der afsted med Lazy Lagoon og du sejles ind til fastlandet.

Du vil blive kørt til Dar es Salaam lufthavnen i tide til dit fly hjemover. 

Afrika siger aldrig farvel, men på gensyn! 

Dag 15: Hjemkomst

Afhængig af hvilket luftfartselskab du flyver med så lander du enten formiddag eller eftermiddag i Danmark og har haft en eller to mellemlandninger undervejs.

Foxes Safari Camps er en familieejet selskab, af tre generationer, der har levet deres liv i Tanzania. De har etableret camps i områder der ikke er nemt tilgængelige. De har skabt muligheder og udvikling i nogle meget fjerne egne af Tanzania, og har etableret en fond: Foxes Community & Wildlife Trust, som støtter med helbred, uddannelse, samt hjælper forældreløse børn - du kan læse mere herom på www.wildorphans.org. De er en dedikeret hårdt arbejdende familie med hjertet på rette sted. 

Foto: Eva Hellemose

Foto: Eva Hellemose


 

Prisen inkluderer:

 • Flyrejse fra Danmark til Tanzania t/r

 • 3 indenrigsflyvninger i Tanzania fra Dar es Salaam til Selous til Ruaha til Bagamoyo

 • Alle transfers i Tanzania som beskrevet i dag til dag programmet

 • Alle måltider i Tanzania medens I er på lodges og camps

 • 12 overnatninger i dejlige indkvarteringer

 • Vaskeservice, kaffe og te

 • Morgen og eftermiddag safari aktiviteter under safarien i delt åben 4x4 køretøj

 • Mulighed for bådsafari i Selous hvis vandstanden tillader det

 • Mulighed for vandresafari i Selous Game Reserve

Prisen inkluderer ikke:

 • Rejseforsikringer og afbestillingsforsikring

 • Visum til Tanzania

 • Drikkevarer

 • Drikkepenge

OBS: på grund af de små fly i Tanzania har hver rejsende kun lov at medbringe en check in bagage på 15 kilo.

Pris per person i delt dobbeltværelse:

34.990 Dkr

i lavsæson og fra DKr. 37.990,- i højsæson.