Malawi

Malawi - the warm heart of Africa, mit barndoms land, der med sin mildhed og venlige befolkning, og sin mange forskellige naturperler gav mig en tryg og eventyrlig opvækst. Det er pudsigt nok ikke en nem destination at sælge rejser til. Det skyldes at infrastrukturen ikke er optimal, der er få rejseudbydere, overnatningsstederne er enten meget dyre eller meget primitive, vildtreservaterne er ikke store og har ikke nær samme mængder vildt som nabolandene mod nord. Og den mægtige rift valley sø, Lake Malawi, er dyb og det ferske vand har enorme mængde endemiske chiclider, og søen har krokodiller, flodheste, og desværre også bilharzia. Ikke desto mindre er Malawi fantastisk, og har masser at byde sine gæster.

Der er højlandet med Nyika National Park, hvor græssletter dækker et granit plateau. Her i det bakkede landskab, findes over 200 forskellige orkidéarter og 400 fuglearter - mange endemiske - altså kun fundet netop her! Nyika har central Afrikas højeste koncentration af leoparder, og elefanter og løver ses også i parken omend de hovedsageligt holder til nedenfor plateuet. Der er rigt med anteloper, fra de små arter duiker og klipspringer, og reedbuck og bushbuck til de største eland og roan anteloper.  Der er masser af zebra i landskabet, og bushpigs (ikke helt at oversætte med vildsvin) og vortesvin. Det er mulighed for at komme på guided vandrerture, eller på mountainbike, hesteryg eller 4x4.

I lavlandet, the Shire Valley, ligger Majete Game Reserve, der det seneste årti har modtaget massiv genopretnings hjælp fra African Parks - en hollandsk non profit organisation, hvor Prins Harry er protektor. 

Der er plateauer og dale, floder og søer, mindre storbyer og masser af landsbyer. Men typen af gæster... de skal ikke ønske luksus, de skal ikke kræve effektivitet, de skal ikke være genert for at møde befolkningen, de skal ikke være bange for strømafbrydelser og de skal ikke forvente at der er wifi. Til gengæld møder I et folk med store smil, og varme håndtryk. I ser traditionelle landsbyer overalt i landskabet - det er fattigt, her lever folket hovedsageligt af at dyrke deres jord.