Destinationer

Mange har en forestilling omkring Afrika, men de færreste ved at kontinentet med de mange lande har en utrolig variation af natur og fascinerende kultur oplevelser. Jeg kender alle mine destinationer fordi jeg selv har været der. Jeg håber du finder inspiration i beskrivelserne nedenfor og at vi gennem en uforpligtende snak kan finde frem til hvilken rejseoplevelse er den helt rigtige for dig. Glæd dig til at gå på opdagelse!!! :)

Zimbabwe

Læs Mere

Kenya

Læs mere

Zambia

Læs mere

Sydafrika

Læs mere

Tanzania

Namibia

Botswana

Swaziland

Malawi

Læs mere

Tanzania

robson-hatsukami-morgan-280168.jpg

Tanzania kan byde på alt hvad en rejsende drømmer om at kunne opleve i Afrika. Centralt beliggende ved ækvator, varmt og solrigt, formet af storslåede landskaber skabt af massive vulkanske aktiviteter gennem millionvis af år.

The Great Rift Valley skærer ned gennem Tanzania, hvor omtrent en fjerdedel af landet har været naturbeskyttet i snart et århundrede

 
 

Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste touristattraktion. De mest tilgængelige, og derigennem kendte, safari destinationer ligger i det nordlige Tanzania og har udgangspunkt fra byen Arusha. 

Byen selv har også en safaripark, Arusha National Park, især populær for dem som blot har lyst til en enkelt dagsudflugt på safari i forbindelse med at man har besteget Kilimanjaro. Ellers er der ikke den store grund til at være turist i Arusha, hvis ikke man er på vej ud på safari.

Der er få timers kørsel til Serengeti National Park, Ngorongoro Crater, Lake Manyara National Park, og Tarangire National Park, og bjergene Kilimanjaro og Mount Meru ses fra byen.

matthew-spiteri-371331.jpg

 Tanzania har en række store naturområder, der er mindre besøgt, og ikke har samme status som de verdenskendte nationalparker i den nordlige del af landet. Der er dog mange grunde til at vælge at besøge de parker, der stadig har masser af vildt, skøn natur og ikke nær så mange gæster. Tilgængelig fra hovedstaden Dar es Salaam, sydvest på ligger Mikumi National Park. Lidt længere sydpå, det største af dem alle, Selous. De sydlige nationalparker i Tanzania, Ruaha og Katavi bærer præg af at være vanskeligt tilgængelige for kørende turister, men har man råd til det forbindes de relativt øde safari lodges bekvemt med mindre rutefly. En rejse ud i Afrika, der helt sikkert giver dig fornemmelsen for en tid der for længst er borte andre steder i verden. Afrikas råhed og vilde landskaber der har draget, og betaget, de besøgende i århundrede. Her står tiden stille, naturen hersker på egne præmisser, og der er rum til at sætte vores egen eksistens lidt i perspektiv. Du forkæles af overdådig simplicitet, lækre måltider, med en g&t ved et knitrende bål, en funklende stjernehimmel, og en serenade af lyde i natten. Dette er klart min opskrift på lykke, rigdom og afslapning.

timon-studler-70447.jpg
Dyrelivet er imponerende, mangfoldigt og er uden tvivl landets vigtigste turistattraktion
jeff-lemond-401169.jpg

Er man lige landet efter et halvt døgns oversøisk flyvetur, kan det være en god idé at akklimatiserer en dag på et rart lodge inden man bumler afsted mod de store vider. Safari betyder at rejse, og selvom der venter kæmpe naturoplevelser, er det også anstrengende, så det er fornuftigt at være udhvilet og klar til safari.

antonio-soletti-81936.jpg

I Tanzania kan du også udfordre dig selv med at bestige Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, der med sine 5895 meters højde, er tilgængeligt for de fleste, og fører dig langt over skyerne. Eller nabobjerget Mount Meru, der er knap så befærdet, og har den bedste udsigt af Kilimanjaro! Når man er træt i kroppen, snavset af savannestøv, mættet af oplevelser, så kalder det tropiske varme Indiske Ocean. Lange hvide sandstrande, med kokospalmer og fiskelandsbyer, som det primære på kysten, og lige udfor og under overfladen, en mægtigt unavngivet vidunder af et koralrev. Ikke langt væk ligger Zanzibar, kendt som Spice Island, med et samsurium af kulturer, en barsk brutal historie af slavehandler og blodige kampe, skabt af søvejens grådige købmænd gennem århundrede. Her kan man gå på opdagelse, slappe af, nyde varmen og med masser af kølige drikke, lade op til hjemrejsen.   

BVL beach 3 (1).JPG

Zanzibar

Min datter ser på de lokale drenges beach football

Min datter ser på de lokale drenges beach football

Tropeø, krydderier og grum slave historie 

Bare ordet Zanzibar indgyder til et tropisk eksotisk oplevelse, og det er en tillokkende destination til at afkoble fra safari, eller blot som et alternativ til andre badeferie destinationer. Varmt azur blåt vand, flotte strande, og en anderledes kultur venter dig. Zanzibar består af hovedøen af samme navn, samt Pemba Island, og en 50 andre mindre øer og koralrev. Zanzibar ligger 35 km ude i det Indiske Ocean fra Tanzanias kyst.

Øen har en lang og interessant historie, og har været besøgt af søfarende handelsmænd og opdagelsesrejsende og har været Østafrikas grumme udskibnings station for slavehandlen.  Arkitekturen i Stone Town har historiske bygninger, arabiske paladser, et fort fra 1700 tallet, som blev bygget af araberne for at beskytte sig mod portugiserne der gerne ville have Zanzibar. Zanzibar er en del af Tanzania - den er "zan" i sammenbringingen af Tanganyika og Zanzibar i 1964 - efter en revolution og opgør mod Sultanen af Zanzibar der havde fået magten efter briterne overgav deres kolonisering af Tanganyika.  

IMG_3257.JPG

 

Der er masser af dejlige strandhoteller i varieret pris og kvalitet. Lad mig høre hvad du drømmer om, så vil jeg hjælpe dig med rejseforslag.

 

Stone Town, byen med de smalle gyder, smukke gamle karakteristiske træudskårne døre og masser af antikvarer og gallerier, især kendt for TingaTinga malerier, er bestemt en dags udflugt værd, hvis ikke man har tid til en nat eller to. Man stilles tilbage i tiden, der er masser af handel, og markedet på Creek Road er travlt og interessant at besøg i morgentimerne. Her sælges frisk fisk, kød, krydderier, frugt og grøntsager. Der dyrkes over 50 forskellige krydderier, så tilnavnet Spice Island er godt givet. Jeg køber altid ind til køkkenet: vanilje, muskat, kardemomme, nelliker, peber, kanel, anis…  

IMGP1356.jpg

Zimbabwe

Landet der starter med Z!

Jeg følger spændt med i hvad der sker i Zimbabwe efter at den gamle præsident Robert Mugabe endelig er væk fra embedet! Jeg håber inderligt at hans efterfølger Emmerson Mnangagwa kan lede Zimbabawe på ret køl, med sund vækst, stabilitet, og styke alle sektorer som kan gavne landets befolkning. Zimbabwe er naturmæssigt et fantastisk smukt og spændende land, med masser at byde på. Victoria Falls (lokalt kaldt Mosi-oa-Tunya - "den tordende sky") er intet mindre end storslået, mægtig og brusende, og officielt blandt verdens 7 naturlige vidundere. Ved sit højeste, når regnmasserne er samlet opland og vælter ud over vandfaldet, er der målt over 12.000 kubikmeter vand i sekundet der falder de 108 meter - dette er mere end dobbelt så meget som Niagara Falls når den er på sit højeste! Placeret lige på grænsen af Zamiba, tæt på Namibia's Caprivi Strip, samt Botswanas Chobe National Park, har dette område af Zimbabwe været velbesøgt og forsyninger er kommet over grænserne når de ikke har kunnet fås lokalt. Zimbabwe har haft sine kriser og omend landreformationen var nødvendig, har den været brutal og landet har oplevet massiv nedgang, vanvittig inflation, og groft embedssvigt. Jeg er ret sikker på at landet får den længe ventet stabilitet og håber på at de går en god era i møde. Zimbabweaner, generelt, er hårdtarbejdende, loyale og et utrolig venligt folk.

 
Zimbabwe er enhver adrenalinjunkies mekka. At kaste sig ud fra den 111 meter høje bro, eller prøve kræfter med vandmasserne på den vildeste riverrafting tur på Zambezi... - may the Nyaminyami River God be with you! I Victoria Falls er der jævnligt elefanter i hovedgaden.... og det var her at jeg bogstavelig talt kolliderede med en på cykel - altså MIG på cykel ;)
— Eva

Kenya

Kan man i Danmark sige Kenya uden at tanken strejfer Karen Blixen, for hun har da om nogen forbundet danskere med en drøm om Afrika. Hun skildrede Kenya, dens vilde natur og kultur, et sted på denne jord så fremmed fra hvor hun kom, et sted med udfordringer og oplevelser der gav mening for hendes liv, og perspektiv på livsværdierne. Er man i Nairobi og interesserer sig for Blixens’ historie, er det bestemt værd at besøge hendes farm, der er lavet til museum, også omend al jorden er udstykket og nu udgør et mondænt beboelseskvarter opkaldt efter hendes selv, Karen.

Safari betyder “at rejse” på swahili. Konceptet, der nu er brugt over hele Afrika havde sin oprindelse i Kenya. De tidlige tilflyttere drog på safari, på spændende eventyr og storvildtsjagt ud i bushen - savannen strakte sig ud i det uendelige og trak på folks lyst til at udforske og gå på opdagelse i det Afrikanske vildnis.

Landet ved Ækvator, har utrolig meget at byde på. Fantastiske vildt oplevelser i dens mange beskyttede naturreservater og nationalparker. Mange forskellige økosystemer er beskyttet og byder på forskellige oplevelser med deres hjemmehørende fauna og flora arter. Safari oplevelser i Østafrika er karakteriseret af store mængder vildt, ingen hegn, smukke landskaber med langstrakte vider.

IMG_9247.JPG

Desuden er det tropiske azurblå Indiske Ocean, kranset af hvide palmebeklædte sandstrande, og mørke koralklipper, øde strækninger eller mange gode strandhoteller - især omkring Mombasas syd- og nordkyst, en relativ billig og afslappende sted at forlænge ferien på, med afslapning og tid til at fordøje oplevelserne. Det er godt givet ud at vælge at flyve direkte fra højlandets national reservat Masai Mara, til sydkysten, og være ved et strandhotel få kilometre fra den lille lokale lufthavn. Alternativt bruges en hel dagsrejse på at komme fra safarien til Nairobi og videre med fly til Mombasa. Afhængig af hvor man skal bo er der herfra gerne 2 timers kørsel igennem Mombasa, med færge fra Likoni til Sydkysten. Mombasa, er en voksende, hektisk, varm og beskidt havneby med voldsom trafikkaos - fortidens charme er svær at fornemme, mens det er en samsurium og farvelade af kulturer og indtryk.

Selvom Kenya er så meget mere end safari, så er 8 % af landets 582.600 km2 beskyttet af 23 nationalparker, og 28 reservater. Derudover er der ved landets kyst, i det tropiske Indiske Ocean intet mindre end 4 Marine Nationalparker og 6 Marine National reservater, og kysten selv gemmer på et unavngivet, men i verdensklasse imponerende koralrev. Reservaterne adskiller sig fra parkerne i og med at de forvaltes af de lokale stammer i samarbejde med Kenya Wildlife Service. I reservaterne er der i forvaltningsplanen medtaget befolkningens interaktion med naturen. Der høstes, græsses, fiskes, samles brænde og nogle steder er der bosætninger. Nationalparkerne forvaltes udelukkende af Kenya Wildlife Service (KWS), og adgangen til parkerne er i teorien begrænset til turisme og forskning.

Kenyas nationalparker og reservater er ikke indhegnet, så dyr bevæger sig frit ud og ind i disse beskyttede områder. Yderområder kan udnytte at der er masser af vildt på deres områder, og således er der mange indkvarteringssteder lige udenfor park-grænserne. Andre steder skaber dyrenes frie bevægelse konflikt mellem vildtet og lokalbefolkninger. Det er en udfordring at have elefanter i køkkenhaven - de hjælper ikke just, men forårsager store skader og tab. Ligeledes er det utrygt at møde rovdyr og andre store vilde dyr i sin baghave. KWS gør en indsats for at mindske generne ved at have vildt i nærområdet, for eksempel er der steder hvor der er plantet chilihegn rundt om markerne, med en fast aftale om at købe chilierne, samtidig med at elefanter er sensitive over for chili og holder sig væk. Befolkningen modtager desuden en procentdel af indtægterne fra besøgende.

Kenya ligger på ækvator, og selvom der altid er tropiskt varmt, så er der 4 sæsoner: 2 tør(ke)perioder, og 2 regnperioder, henholdsvis den lange regnperiode der strækker sig fra marts - juni, og den korte oktober - december. De klimatiske forhold i landet adskiller sig i forhold til højdeforskelle, og vindene. Højlandet omkring Nairobi og videre op mod Masai Mara er køligere og mildere med temperaturer på 25 - 15 celsius grader. Kysten er tropisk og varm med en gennemsnittemperatur på 28 grader celsius, og har desuden høj trykkende luftfugtighed.

Kenya er gennemskåret af The Rift Valley - skabt for 35 million år siden da den kontinentale plade revnede og gennem million år bevægede sig væk fra hinanden. En væld af geologiske processer skabte landskabet, mægtige vulkaner, vidtstrakte lavasletter, dybe kløfter, der ses langs forskydningen, der der strækker sig over 6000 kilometre fra Syrien i nord til Mozambique i syd.

Kenyas landskab er varieret og spændende og de mange reservater og parker repræsenterer et bredt spektra af de forskellige naturtyper landet har. Mest populær blandt turister er Masai Mara National Reserve, i højlandet, der er en del af et kæmpe savanne biotop, der strækker sig langt ned gennem Tanzania (Serengeti sletten). Her opleves den store migration af gnuer og zebraer, der årligt vandrer afsted i enorme flokke mod de friske græsskud der følger efter regnen. Det er i sandhed et imponerende spektakulær begivenhed. Dette krydret med det karakteristiske Masaifolk der ses i landskabet. Masaierne er et stolt folkefærd, der bærer traditionelle klæder, er væbnet med spyd, køller og machetter, og er smukt dekoreret med deres farverige glas-perle smykker. De ses i landskabet, en semi nomadisk stamme, der holder kvæg, og traditionelt har skattet kvæget som deres højeste værdi, mens jorden er hellig og ikke må dyrkes.  

Længere mod nord, omtrent 350 kilometer fra Nairobi udgør Samburu National Reserve, Buffalo Springs National Reserve og Shaba National Reserve et stort beskyttet område. Her i det tørre nord, hvor busksavannen præger landskabet findes særlige arter foruden de klassiske savannedyr. Reservaterne er hjemsted til Grevy’s Zebra, med de smallere striber end den mere almindelige Burchell’ zebra, girafgazellen, med sin meget lange hals, og netgiraffen, der har et anderledes fintmasket mønster end masaigiraffen og Rothschild’s giraf. Desuden findes der her i den tørre nordlige region den karakteristiske gribbeperlehøne og somalistrudsen, begge fugle med imponerende blåt skin. Alle tre reservater deler floden Ewasi Ngiro, der til trods for at den er tør på overfladen det meste af året, altid er kilde til vand for dyr og mennesker der graver dybt nok i dens sandede flodbund. Samburu-stammen der er nært beslægtet med Masaierne, klynger sig til deres kultur og traditioner, og er sammen med Turkana-stammen, nogle af de sidste oprindelige stammer i Østafrika. Disse stammer har mange udfordringer og påvirkninger der truer deres kultur, og mødet med omverdenen har uundgåeligt infiltreret livsstilen. Spørgsmålet er hvor længe de eksisterer som autentiske stammer, og hvornår de blot optræder for turismen. Turismen gør i hvertfald at kulturen ikke bliver glemt. Uddannelse, press fra organisationer og ændring af tro påvirker fremtidens stammefolk. Og fra vores synsvinkel er det måske en meget god ting ved udviklingen, som vi jo i vores verden også har været igennem. For her bliver børn omskåret og helt unge piger forlader barndommen og bliver gift med gamle mænd…bliver voksne alt for hurtigt.  

Højsæsonen er juli til oktober, samt januar til februar, omend der i den sidstnævnte periode kan være temmelig varmt.

Kenyas har fra Amboseli National Park, den bedste udsigt til Kilimanjaro - der ligger i Tanzania - nabolandet mod Syd. Men Kenya har også sine egne bjerge - Afrikas anden højeste bjerg Mount Kenya, er populær blandt bjergbestigere, og kræver decideret klippeklatring og udstyr for at komme helt til toppen. Der er også Mount Elgon der ligger mod vest på grænsen til Uganda, og Mount Longonot der med sin fascinerende krater tydeligvis er en vulkan - omend alle de andre bjerge også stammer fra masser af vulkanudbryd og pladetektonisk aktivitet i Great Rift Valley..  

Turismen - besøg til Kenyas nationalparker og reservater - er Kenyas vigtigste kilde til udenlandsk valuta, og stort set alt der har med turismen at gøre afregnes i US Dollars. Det er ikke et billigt land at være turist i, men det anses for at være sikkert, da det prioriteres at passe godt på de udenlandske gæster.

Afrikas natur gør vitterligt noget ved enhver der lader sig forføre af storslåede indtryk.

Malawi

Malawi - the warm heart of Africa, mit barndoms land, der med sin mildhed og venlige befolkning, og sin mange forskellige naturperler gav mig en tryg og eventyrlig opvækst. Det er pudsigt nok ikke en nem destination at sælge rejser til. Det skyldes at infrastrukturen ikke er optimal, der er få rejseudbydere, overnatningsstederne er enten meget dyre eller meget primitive, vildtreservaterne er ikke store og har ikke nær samme mængder vildt som nabolandene mod nord. Og den mægtige rift valley sø, Lake Malawi, er dyb og det ferske vand har enorme mængde endemiske chiclider, og søen har krokodiller, flodheste, og desværre også bilharzia. Ikke desto mindre er Malawi fantastisk, og har masser at byde sine gæster.

Der er højlandet med Nyika National Park, hvor græssletter dækker et granit plateau. Her i det bakkede landskab, findes over 200 forskellige orkidéarter og 400 fuglearter - mange endemiske - altså kun fundet netop her! Nyika har central Afrikas højeste koncentration af leoparder, og elefanter og løver ses også i parken omend de hovedsageligt holder til nedenfor plateuet. Der er rigt med anteloper, fra de små arter duiker og klipspringer, og reedbuck og bushbuck til de største eland og roan anteloper.  Der er masser af zebra i landskabet, og bushpigs (ikke helt at oversætte med vildsvin) og vortesvin. Det er mulighed for at komme på guided vandrerture, eller på mountainbike, hesteryg eller 4x4.

I lavlandet, the Shire Valley, ligger Majete Game Reserve, der det seneste årti har modtaget massiv genopretnings hjælp fra African Parks - en hollandsk non profit organisation, hvor Prins Harry er protektor. 

Der er plateauer og dale, floder og søer, mindre storbyer og masser af landsbyer. Men typen af gæster... de skal ikke ønske luksus, de skal ikke kræve effektivitet, de skal ikke være genert for at møde befolkningen, de skal ikke være bange for strømafbrydelser og de skal ikke forvente at der er wifi. Til gengæld møder I et folk med store smil, og varme håndtryk. I ser traditionelle landsbyer overalt i landskabet - det er fattigt, her lever folket hovedsageligt af at dyrke deres jord. 

Zambia

Mere info kommer.
Zambia

Mozambique

Mere info kommer, Se vores andre destinationer i mellemtiden

Sydafrika

Sydafrika har noget som resten af Afrika ikke har. Rigdom i undergrunden har formet hovedstaden Johannesburg. Ligeså højt som skyskraberne rager op i himlen, ligeså dybt er guldmineskafterne gravet ned i undergrunden. Et land som himlen for nogen og helvede for andre. Rigdom og et overflod af materielle goder for få, noget der har tiltrukket lykkeriddere, daglejere, løsarbejdere og desperados. Mange har slået sig ned og skabt nogle af verdens største illegale og uformelle boligkvartere, townships, gettoer or shantitowns. Denne vanvittige kontrast af rigdom og fattigdom, krydret med sidste århundredes ufattelige racediskriminerende apartheidregime, stammekrige, korruption og desperation gør Sydafrika til en farlig cocktail, en tikkende bombe, som klart blev detoneret af verdens mest karismatiske leder, Nelson Mandela, der efter 27 års politisk fangenskab, trådte ud af fængslet, og bragte håb, tilgivelse og forandring.

South-Africa-Drakensburg.jpg

 

Sydafrikas vinter strækker sig normalt fra marts og august. Mange der rejser fra den danske sommer på ferie til Sydafrika kan godt blive forbavset over temperaturen. Men hvis blot man mentalt er forberedt, så er der i hvert fald i forhold til at være på safari, nogle klare fordele: det kan være ganske anstrengende at skulle døje med Afrikas varme, men om vinteren er dagtemperaturen behagelig, og i de kolde nætter nyder man varmen fra et lejrbål eller en pejs desto mere. At træerne i bushen mister deres blade betyder det er nemmere at spotte dyr på en safari, og vandhuller og floder tiltrækker vildtet - og rovdyr drager fordel af jagt ved vandingsstederne. De store rovdyr som leopard og løve, forbliver mere aktive i løbet af dagtimerne, end de gør på varme dage. Og så er der langt færre myg om vinteren - iøvrigt er det meste af Sydafrika, på nær lavlandet ved Kruger National Park fri for malaria.

Det er et land hvor man kan få alt hvis man har penge. Og som turistdestination er det tilmed et relativt billigt rejsemål. Der er så mange forskellige overnatningsmuligheder og aktivitetstilbud at det er let at tilrettelægge enhver form for ferie. “A World in One Country” er deres turisme slogan og den rammer meget godt kontrasterne og mulighederne. Omkranset af det varme indiske ocean på østsiden, med eminente surferspots, og det kolde Atlanterhav på vestkysten har Sydafrika en meget varieret natur da den består af flere klimabælter. Du kan opleve alt fra snefald, ørken, tropiske skove, bjergkæder, store floder, og en helt enorm biodiversitet. Landet har nogle veletableret og godt forvaltet nationalparker og masser af private vildtreservater.

Sydlige rethvaler ved Gansbai - Foto Katja Vinding

Sydlige rethvaler ved Gansbai - Foto Katja Vinding

Og så er der masser af hvaler, som man på den rigtigte årstid kan opleve yngle tæt ind ved kysten. Og for dem der er modige er der i området omkring Gansbai også muligt af komme til at dykke med hvidhajer. Er du surfer, så er der fantastiske bølger og vind forhold til kitesurfing og windsurfing er blandt verdens bedste. 

Sydafrika er et land hvor man sagtens kan tage på kør-selv ferie. Men få hjælp med at planlægge din rute, leje din bil og booke dine indkvarteringssteder. Og når du er afsted, så undgå at køre om natten!  

IMG_7291.JPG
IMG_7874.JPG

Mandela skabte “The Rainbow Nation” farverig, fantastisk og mulighedernes land. Landet har så meget godt, og skidt, en høj puls, subkulturer, og indgyder til at man ved hvad man laver, hvor man befinder sig og hvad man skal. Du skal helt sikkert ikke bare begive dig ud på en walk on the wild side, med mindre du opsøger det. I min optik, mangler Sydafrika det som jeg elsker ved resten af Afrika...de traditionelle landsbyers ånd, jordens oprindelse, simplicitet. Set fra oven, så er Sydafrika gennemskåret af motorveje, landbrugshegn, boligkvarterer, og industri…  

Ikke destomindre er det et fascinerende land. Jeg har selv brugt 5 måneder på at rejse gennem Sydafrika lige efter apartheidregimets fald. Der var meget jeg ikke brød mig om og ikke var helt tryg ved. Jeg har tilbragt en sommerferie som volontør i et fattigt landområde, hvor jeg sammen med en studiekammerat fra landbohøjskolen, var de eneste hvide mennesker i hele området. Vi renoverede et hjem for mentalt handicappede børn sammen med universitetsstuderende fra Sydafrika. Det var et kulturelt udveksling, en hjælpende ånd og en skridt på at nedbryde fordomme i forhold til racediskrimination. Senere har jeg tilbragt 3 år på universitetet i Pietermaritzburg, hvor jeg læste vildtforvaltning, fordi jeg har altid været dybt fascineret af Afrikas natur. 

shu-SouthAfrica-CapeTown-Aerial-635476493-Wolffpower-1440x823.jpg

Botswana

Botswana er absolut blandt mine favoritter når det kommer til safari. Okavangodeltaet er en fortryllende ecosystem hvor naturen fluktuerer med årstiderne. Angolas regn samles langt mod nord, og der går 6 måneder inden vandmasserne har bevæget sig over kontinentet langs flodsystemerne for til sidst at munde ud i deltaet, der ligger midt i det tørre ørkenlandskab nord for Kalahari. Det er fascinerende naturområde skabt af geologisk processer for millionvis af år tilbage da Gondwanaland blev splittet og kontinenterne drev fra hinanden. Jordskorpen hævede sig, og i stedet for at flyde mod havet tømtes floderne i en basin. Samtidig er det en vild årlig forvandling fra tørt landskab med små vandveje til oversvømmet delta med tusindvis af små øer. Og så er der utrolig mange dyr der lever her - det er simpelthen en fantastisk oase af vildt.

IMGP2054.JPG

Namibia

Ørken ørken ørken..... lange lige støvede veje, diamanter og en svunden tid. 

Mere info kommer, Se vores andre destinationer i mellemtiden

Swaziland

Mere info kommer, Se vores andre destinationer i mellemtiden